tiistai 9. lokakuuta 2012

Toimii kuin unelma..

... ja Unelmahan toimii, Unski-isomummolle siis terkkuja :)

Tänää oli vuorossa Tokoa, onneksi vettä ei satanut kuin muutaman pisaran, tästä saa kiittää Satua, kun laittoi sadevermeet niskaa, silloin ei sada, mutta kun meinasi jättää autoo, ni johan alko ripsimään... :D

Jussan kanssa alotettiin taas paikkamakuulla, Jussa maahan ja kertomaan sillä välii muille mitkä tulee olemaan seuraavat liikkeet ja mitä pitää huomioida. Tällä erää Jussa pysyi hienosti maassa, ainut että muut koirat sai huomion herpaantumaan, mutta toisaalta, en siihen edes puuttunut, se on kuitenkin liike joka on sen verran alussa vieraassa ympäristössä ja pienellä ajalla. Hienosti seurasi pää pystyssä kun toinen koira teki ruutua, muutkin huomasi kuinka Jussa on alkanut jo miehistymään, kasvaa pienestä miehestä jo isoksi, miun vaava... Ja se on juuri se, josta miun pitää päästä eroon! Eli siis opin tänää taas sen, tai sain saman vinkin toiselta henkilöltä, että Jussa on kuitenkin koira, joka vaatii sen käskyn, eikä pyydellä tekemisiä. Ei se ole enää vauva ja vaa ihana nuori mies, jolle pitää sanoa mitä tehää tomerasti, mutta ei sen tarvitse silti painostavaa olla :)

Seuraavana otettiin luoksetuloa, jätin Jussan ja läksin matkaa, Satu huuteli miun pyynnöstä että palkkaamaan koira, jottei kerkee maan vetovoima pistää Jussaa maahan. Kävin palkkaamassa ja jätin uudestaan. Pysyi hienosti siellä ja kutsuin luokse, vauhtia piisaa, pitkillä kintuilla pääsee kovaa. Tuli hienosti suoraan eteen, ehkä aavistuksen liian kauaksi, toisaalta toko puolella ei rokoteta, mutta toisaalta taas pk-puolella siitä voisi tulla, mutta kun se oli kerralla suora, palkka!

Loppuun otettiin liikkeestä seisominen, seuruu on heti alusta parempi, kun viime vinkin jälkeen seuraa-käsky tuli kunnolla. Pysähtyy muutaman askeleen viiveellä, siis Jussa ottaa sen muutaman askeleen. Luoksetullessa palkkaan heti tullessa, jotta ei kerkee lähtee kääntymään, mutta nyt ongelmaksi nousi nytten se että kun Satu sano "käsky", Jussa kävi jo valmiiksi istumaan. Otettiin uudestaan, uudestaan ja uudestaan :D Tehtiin myös kun "Seis"-käsky kuului, heitin samalla namin taakse. Hienosti pysähty samantien ja jäi katsomaan mitä ihmettä, muttei millää ymmärtänyt lähteä hakemaan namia :D
No namit vaihettii palloon ja johan alko lyyti kirjoittamaan, innokkaasti pallon perää ja rallia kaupan päälliseksi. Loppuun vielä normi liikkeestä seisominen.

Mutta jotenkin meillä oli tällä kertaa Jussan kanssa TOSI hyvä fiilis kentällä, vaikka paikkamakuussa katseli toisen koirakon ruutua, niin se katselut ei jäänyt päälle, vaan Jussa teki hommia miun kanssa innokkaasti, vaikka palloa haki, niin ei vilkassut toiselle puolelle vaan rallilla innolla kaikille vuoron perää näyttämään mikäs mulla onkaan suussa :) En tiedä oliko se hyvästä leikistä ennen kentälle menoa, muuten vaan hyvästä yhteis työ-fiiliksestä kun ollaan taas päästy treeneihin enempi mukaan vai mistä?
Mutta tästä fiiliksestä on hyvä jatkaa :)

1 kommentti:

  1. Unelma-isomummu kiittää terkuista ja toivottaa edelleen hyviä treenejä! Hienolta kuulostaa!

    VastaaPoista