maanantai 8. lokakuuta 2012

"HAKUna Matata..

... ei huolen häivää, päivä on huoleton"

Käytii siis Haku mehässä Jussan kanssa lauantaina, sää oli mitä ihanin, kun tuota vettä on lotjunnut ihan kivasti viime päivinä, mutta saatiin nauttia kauniista aurinkoisesta syys säästä mukavin merkein.

Jussa kanssa otettiin haamu, joka piiloutui hyvin. Virtaa on kuin pienessä kylässä, ettei malttais odottaa käskyä :) Kun pyytää sivulle, jotta saa suunnan näytettyä, toinen pomppii ja uikuttaa, ettei tässä nyt joutaisi tommoisia turhanpäivisiä asioita tehä, mutta pomppie sivulle, odotettiin ettei ääntä kuullu suusta vaan lähetys kun ollaan hiljaa, opin siis jotain ainakin Sampan koulutuksessa :D

Jussa lähtee into piukeena, sen kyllä siinä alussa jo huomasinkin, suoraa paineli ja sit se alko, rallin vetäminen, juoksee kuin mikäkin aropupu siellä mehässä ehtien ukkoa. Teki pari kiekkaa, pyysin uudestaan luokse ja uusi lähetys, sinne meni ja sama rinki, samaan suuntaan. Kuitenkin hajun otti ja riemulla ei ollut rajaa kun ukko löyty, pusut tais antaa vielä lopuksi :)

Takasin tielle ja seuraavana oli valmiiksi piilossa oleva ukko, lähti taas tosi hyvin ja juoksee tosi hyvin, kiire on ihan kamala hommissa. Tuuli pyöri vähän joka suuntaan, Jussa teki pari lenkkiä ja kutsuin, mentiin pikkasen lähemmäs ja käsky takas mehtää. Sama into jatkui ja kovasti juostii, mutta edelleen sama rinki oikealle teki, kutsuin pois.
Ei siinä auta, ku laittaa uudestaan, jotta ei jää ukot mehtää ja sinne paineli, kaarto puolestaan vasemmalle ja kappas, sieltä löytykin ukko makaamasta pienen kuusen alta, kyllä oli ilonen poika löytäessään Lutun.
Piilo oli hankala, hieman taitavammallekin koiralle, mutta hienoa että löyty hankalasta piilosta.

Toisella kerralla päätettiin että otetaan kaksi helppoa loppuu, haamu ja valmis, mutta lähellä.
Lähti taas normaalin tapaan innokkaasti ja pian ukko löyty sieltä kyhjöttämästä samoiten toinen, joten hyvä mieli jäi molemmille, vaikka uudestaan piti useammin lähettää.. Mutta ei haittaa, ei ollakkaan monesti päästy hakuilemaan.

Lopuksi Jussa ja Sieppuri (aussie myöskin) saivat rallatella yllin kyllin kauniissa säässä. Sieppuri hieman harmitti kun pitkäkoipinen Jussa pysyy niin hyvin perässä :D Mutta rallia ees ja taas, ympäri ja ämpäri, oli niin tyytyväinen koira kotona kun saavuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti