maanantai 20. helmikuuta 2012

Treeniä ja jäällä riekkumista!

Lauantaina käytiin jäähallilla treenaamassa, Jussa odotti yllättävän hienosti autossa, vaikka useampi koira treenasi ennen meitä.
Meillä oli vuorossa luoksetulon jättö, siis pelkkä istuminen, koska Jussalla on ollut tapana käydä maahan tai nousta seisomaan. No periaatteessa tässä ei ollut koiralla ongelmaan vaan ohjaajalla :) Satu huomasi, et lähen vasemmalla jalalla aina liikkeelle, jalan vaihto ja askel eka sivuun, ei tässä ollut ongelmaa. Lähinnä se, että ite muistaa lähteä oikealla jalalla, eikä millä sattuu, niikuin olen tähän asti tehnyt!
Seuraamisen istumiset, eli kun liike pysähtyy se pylly painuisi maahan heti, eikä jäätäisi seisomaan vierelle kysyvä-ilme kasvoilla, et "miks pysähyit, pitikö jotain tehdä?" No tässäkään, ei koiralla ole ongelmaa vaan ohjaajalla :D Miulla liian nopea kävely, ei se reppana vielä ehi perässä, hitaampi askel ni johan istui joka kerta mallikkaasti! Samalla otettiin rauhaa liikkeeseen lähtöön, ollaan lähetty niin verkkaisesti, että kun käsky tulee, Jussa nousee jo seisomaan, nami kuonoon ja käsky, sama uudelleen. Vasta tämän jälkeen käsky, odotus ja vasta sitten liikkeelle, toimi kyllä hyvin.
Liikkeestä maahanmenossa ei ollut ongelmaa laisinkaan, liikkeestä seisomisessa painui maahan, mutta toisella taisi tulla jo ihan hieno seisominen.

Eilen kun tultiin laskiaistapahtumasta, napattiin Jussa kotonta ja paineltiin jäälle. Jussa olikin ekaa kertaa jäällä riehumassa, hieman orpoa toisella tai miulla, koska aina on ollut se kaksi koiraa siellä vetämässä rallia, mutta hyvät rallit sai Jussa yksinkin aikaan, siitä ei ollut huolta. Lumi lensi, pomppuja tehtiin, josta mie heikkohermoinen aina säikyin, ei enää kiitos yhtää rikkinäistä jalkaa tai selkää! Harmi kun ei kameraa älynnyt jäälle ottaa mukaan, josko seuraavalla kerralla sitten.

Sisällä ollaan otettu nyt kaukoja, Jussa osaa hienosti I-M-sarjan, tekee vaihdot liikkumatta sekä tänää sitten otettiin jo n.5m matka ja noustiin niin mallikkaasti istumaan että! Seisominen onnistuu niin istumisesta kuin maasta, ainut että tässä sitten tapahtuu se liikkuminen. Laitoin eilen paneelin eteen, jonka yli ei tietenkää saa tulla, alku meni hienosti, mutta seisomisesta kun piti tulla maahan, Jussa hokasi, että tila loppuu kesken, no näppärä poika sitten taittoi jalkansa ranteiden kohalta taaksepäin, niin johan mahtui maahan :D Arvata saattaa kuka siinä vaiheessa katsoi ensin pyörein silmin että mitä? Mutta sitten kun hokasin koiran fiksuuden, nauru sai valtansa ;) Fiksu poika, Hippi kun oli sen verran epeli, että jos liikku ja tuli käsky, sitä käytiin niille sijoilleen, eli lankun päälle hieman huonoon asentoon, mutta kun näin käskettiin se oli tehtävä, Hipillä siis ei toiminut lankku taktiikka yhtään, mutta tämä neropatti ymmärtää ettei yli tulla, joten muut keinot on keksittävä.
Tänää sitten harjoiteltiin S-M sarjaa, tekniikkaa pelkästään.

4 kommenttia:

  1. Eihän mikään oo niin fiksu kuin auspai! :) Hyvä, Jussa! Teillä kuuluu menevän liikkeet jo tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo on fiksuudellaan monesti meidät yllättänyt! Liikkeet on kotioloissa jo ihan kivat, kun saadaan vaan ne häiriön alle myös :)

      Poista
  2. Hyvä hyvä! Hienolta kuullostaa :)Keskittymistä vaan treeniin ohjaajallekin, mikä tosiaan voi olla joskus vähän vaikeaa irtaantua siitä kotihässäkästä. Treenivihko voi sinänsä auttaa siinä, ko voi ennen treeniä lukea tai sitten kävelyllä alkaa keskittyy treeniin.

    Olisin varovainen noiden estävien juttujen kanssa, koska jäävät helposti niihin kiinni, eivätkä keskity itse tekemiseen. Hissiä ja palkkaamista siitä että ne jalat pysyy paikallaan!

    Pepsin kanssa aikoinaan treenasin alustalla hyppyä, jotta menisi pidemmälle ja sain sen tuomaan sen alustan. Sitähän minä ilmiselvästi koiran mukaan hain jutskassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se ohjaaja kaipais sitä keskittymistä ehkä eniten :D Miulla on treenivihko käytössä, johon aina suunnittelen treenit, mutta nää sisätreenit on lähinnä semmoinen hetken mielijohde :)
      Aivan, tota estettä nyt kokeilin, mutta tosiaan oli liian fiksu jätkä, et sitten harjoiteltiikin pelkkää tekniikkaa, kokeillaan nyt sillä saadaanko seisominen opeteltua sitä kautta.
      Pepsi selvästi hokas, et kun hakee alustan, on se tehnyt oikein :D

      Poista