lauantai 1. syyskuuta 2012

TOKOa, Paimennusta ja "hakua"

Torstaina Tapiksella TOKOa;

Koira toimi ihan kivasti, ohjaajalla olisi enempi opeteltavaa.
Sitä kun on yksin pientä siellä täällä tehnyt, ei huomaakkaan omia virheitä, miulla kun tuppasi käsi olla millo missäkin. Jussalle annoin apua jonnin verran, tän pitkän tauon jälkeen, niin sittenhän se käsi tempo millo eessä ja millo takana :D

Liikkeinä oli jäävät, ei ekalla jäänyt seisomaan, mutta toisella sitten onnistu, palkka heti pysähtymisestä.
Maahanmeno oli se helpompi ja siinä sama, palkka heti maahan menosta.

Este nyt vaa on vaikea, tosin ei sitä kyllä hirveesti ollakkaan otettu. Kun ei hyppää ilman käsiapua, niin ei hyppää. Saatiin kuitenkin Satun avustuksella hyppäämään ilman että antaisin apua. Kovasti olisi mieli ollut hypätä, mutta liekkö sitten jäi vuottamaan miun käden heilausta :)

Paimentamassa käytiin Riitan luona tänää. Jussalla oli kova meno aitaukseen ja sama jatkui...
Jussa huomas että nää lampaat ei ookkaa niin puskevaa sorttia, vaan ne liikku kunnolla, niin siitäkös se vauhti ylty. Aluks mie tulin liinan kanssa perästä ja Riitta pysäytteli Jussaa kepin (vai miks sitä paimenkeppiä kutsutaan?) kanssa, pyrittiin Jussaa saamaan hoksaamaan että hän kulettaa lampaita takana ja pidetään se pieni rako lampaissa. Vauhtia oli silti ihan liikaa ja koko ajan sännättiin ja hyökittiin menemään, kehuja kuitenkin tuli siitä, kun tauko pidettiin, niin Jussa osasi rauhottua siihen, eikä lampaille kokeillut mennä, paitsi sen kerran, onneks Riitalla oli liina jalan alla ja miun p-e-r-k-e-l-e käsky pysäytti koiran sen saman  tien.
Vaihettiin osia, Riitta kulki Jussan kanssa takana ja mie olin kepin kanssa lampaiden eessä, jotta Jussa hoksaisi joskus, toivon mukaan ainakin, että mie eellä ja hän tulee takana perässä.
Loppuun kun alko jo väsy Jussaa vaivata, niin saatiin tosi nättiä rauhallista kulettamista tai että se vauhti oli hillittyä, ei enää oikoteitä käyttänyt, eikä "hyökkinyt", jotta sais lampaille vauhtia.
Riitta luuli aluksi että ollaan tässä välissä käyty lampailla, mutta suuresti ihmetteli kun sanoin ettei olla.
Tokasi, että ainakin lamppu sytty heti ekan kerran jälkeen ja vauhtia on kuulemma helpompi saada pois, kuin että sitä pitäisi saada lisää, joten Jussan paimennus lamppu on syttynyt, siitä kuulemma saadaan vielä koulittua hyvä paimen... En tiedä uskoisi itse siihen :D

Tänää myös käytiin tyttöjen, siskon ja siskon miehen kanssa kävelyttämässä koko koira katrasta.
Pienen houkuttelun jälkeen sain siskon miehen mehtää, Jussa ukkoa hakemaan. Se meinaa läksi ekalla tosi nätisti! Ukko löyty ja takaisin, tyhjä toiselle puolelle, lähti, mutta kaarsi pian pois. Uudestaan tyhjälle ja sinne meni, hieno suora pisto !! :)
Tytöt innostu ajatuksesta, sitten laiteltiinkiin pienempää ukkoa mehtää ja niitä Jussa poimimaan.

Tästä päivästä jäi hyvä mieli, paimennuslamppu on syttynyt ja saatiin ekaa kertaa hieno (ei nyt niin hirveen pitkä 50m?) suora tyhjä pisto!! Hieno koira, vaikka olikin siskon koiran kanssa yhteen tänää ottanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti